Mijn favorieten

AANKOOPSERVICE

Altijd een ‘win-win’ situatie’!
Aankoopmakelaardij is een specialistisch vakgebied en nog relatief onbekend. Een doorsnee-huizenkoper is immers nog al te vaak van mening dat hij onderhandelingen prima zelf kan voeren. Maar met alleen ‘een tegenbod’ doen ben je er helaas nog niet. ‘Een huis kopen is een emotionele gebeurtenis. Het is dan een geruststellende gedachte dat ‘zakelijk verstand’ in dat proces je belangen behartigt.”

Onmisbare expertise
De huizenmarkt verschilt van die van een paar jaar geleden. “Toen werden huizen in een mum van tijd verkocht en moest een aankoopmakelaar het juiste huis proberen te vinden. Inmiddels ligt het omgekeerd: het aanbod is transparant en de prijsstellingen zijn een stuk scherper. Binnen die krappe onderhandelingsmarges een maximaal rendement weten te halen, is dé grote uitdaging geworden voor de aankoopmakelaar. Want waar de verkoopmakelaar zich inspant voor de verkopende partij, staat de aankoopmakelaar met vakkennis de kopers bij. En brengt deze vooraf alle kosten helder in kaart, zodat er achteraf geen onaangename verrassingen zijn.”

Kennis van zaken
Die vakkennis wordt met name ook op bouwkundig vlak ingezet, een niet te onderschatten expertise van makelaars. “Hoe is de staat van onderhoud, wat is aan vervanging toe of binnenkort aan kostbare reparaties te verwachten. Dan doel ik niet op een loszittend keukendeurtje, maar of de dakconstructie en muren in goede staat zijn bijvoorbeeld.” En dat niet alleen, ook een nauwgezet onderzoek van het bestemmingsplan behoort tot het takenpakket. “Je wilt immers graag weten welke plannen voor je nieuwe woonomgeving in het verleden zijn vastgesteld.”

Pure winst
Lou's vakkennis zet hij in voor een nauwgezette analyse van de woning die uitmondt in wat je ‘contra-taxatie’ zou mogen noemen. “Dat die doorgaans naar beneden afwijkt van de vraagprijs, moge duidelijk zijn.” Aansluitend gaat hij het vervolgtraject in: scherp onderhandelen met de tegenpartij. Kortom, een opdrachtgever heeft per definitie een win-win situatie: boven op een laag basisbedrag betaald hij een vooraf afgesproken percentage over het verschil tussen de vraagprijs en de gerealiseerde aankoopprijs “Je begrijpt dat de factuur niet hoog genoeg kan zijn!”. Mijn advies is dan ook: schakel mij tijdig als uw aankoopmakelaar in. Het geeft u op alle gebied een positief resultaat”

Voor meer informtie of het maken van een afspraak voor maatwerkbegeleiding belt u met onze aankoopmakelaar­ Lou Heunen, telefoon: (0475) 33 35 33.